Čtvrtek 28. března 2024| Svátek má Soňa| Zítra má svátek Taťána | Gratulace - poslat SMS zdarma

Informace o změnách v dopravě v Jihomoravském kraji

13.5.2016

Informace o změnách v dopravě v Jihomoravském kraji

Přinášíme Vám informace o výlukách v IDS JMK o víkendu a příští týden. Nashromáždilo se několik významných výluk, které určitě stojí za pozornost. Největšího počtu cestujících se dotkne delší výluka na vlacích S2 mezi Brnem a Blanskem, kde budou vlaky především pro cestující do práce, od soboty až do čtvrtka(!) nahrazeny autobusy.

Příští týden se pak uskuteční krátkodobé výluky na vlacích S8, S41 a S91. V sobotu  bude z důvodu Rallye Vyškov drobně upravena doprava na Vyškovsku. Ve Znojmě bude v sobotu a neděli přeložena zastávka nám. Svobody lázně a od úterý dojde ke změně řešení zastávek v Bořitově. Další drobnější změny najdete v integrovaných novinkách ZDE

Přinášíme i dobré zprávy - v sobotu se ukuteční v Hnanicích tradiční akce otevřené sklepy, kam posilujeme pro velký zájem dopravu (ze Znojma autobus 818 dle speciálního jízdního řádu). Druhou významnou vinařskou akcí jsou pak předjubilejní 49. Valtické vinné trhy, které se konají také v sobotu. Pro cestu jak do Valtic tak do Hnánic doporučujeme využít přímý Expres Pálava-Podyjí, který vyjíždí z Brna-Králova Pole v 7:45 a z Brno-Hlavního nádraží v 8:06. Navazuje na vlaky od Tišnova, Kuřimi i od Hodonína. Pokud zvolíte Hnanice, vystupte na konečné v Šatově a procházkou dojděte do Hnanic - asi 30 minut mezi vinohrady. 

Expres Pálava-Podyjí je skvělý i pro zpáteční cestu - z Hnanic lze využít autobus 818 v čase 17:30 a jet s ním do Šatova, ke hned navazuje Expres Pálava-Podyjí směr Znojmo - Břeclav a Brno. Z Valtic pak tento vlak odjíždí v čase 18:57. Výhody cestování vlakem pocítí na zpáteční cestě všichni, kdo ochutnají místní víno a pivo.