Sobota 20. dubna 2024| Svátek má Marcela| Zítra má svátek Alexandra | Gratulace - poslat SMS zdarma

Apple nabídne on-line kreditní kartu

7.8.2019

Apple nabídne on-line kreditní kartu

Apple se začal potýkat s nasycením trhu, což způsobuje pokles poptávky po iPhonech. Nový zdroj příjmu vydí v půjčování on-line peněz. Partnerem je americká banka Goldman Sachs. Společně začali nabízet virtuální kreditní karty majitelům iPhone. Peníze prostřednictvím on-line kreditní karty budou lákavé. K motivaci využívat virtuální kreditní kartu chce Apple využít slevy. Konkrétně vrácením dvou procent z ceny při nákupu prostřednictvím systému Apple Pay a nulovými poplatky. Součástí je pak také aplikace na správu financí, hudba, knihy, zpravodajství a videoslužby.

Služba je zatím dostupná pouze v USA, do konce roku by pak měla být služba dostupná ve 40 zemích.

Veškeré finanční operace bude mít pod palcem Goldman Sachs, který bude prověřovat žádosti o karty a monitorovat transakce kvůli případným podvodům. Naopak Goldman Sachs nebude tato data používat pro jiné účely, například pro svou reklamu a marketing.

Apple nabídne i možnost zažádat o fyzickou kartu z titanu, která však nenese viditelné číslo. To je uloženo v čipu iPhonu, který bude v případě potřeby generovat virtuální čísla pro nákupy na internetu a prostřednictvím telefonu.

Informace o nákupech se budou ukládat na uživatelově iPhonu. Produkt Applu a banky Goldman Sachs od ostatních kreditních karet odlišuje právě provázanost s telefonním přístrojem. 

Apple se tak přidává k nandárodním korporacím, které nabízejí věškeré služby a mají tak dokonalý přehled o každodenních potřebách milonů obyvatel. Již dříve Apple nabídl zpravodajskou a televizní službu.

Zdroj: Reuters, ČTK