Pátek 19. dubna 2024| Svátek má Rostislav| Zítra má svátek Marcela | Gratulace - poslat SMS zdarma

Unipetrol ve třetím čtvrtletí vykázal čistý zisk ve výši jedné miliardy korun

24.10.2019

Unipetrol ve třetím čtvrtletí vykázal čistý zisk ve výši jedné miliardy korun

 

Tisková zpráva, Praha, 24. října 2019 – Rafinérská a petrochemická skupina Unipetrol zveřejnila hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí roku 2019. Unipetrol utržil 34,8 miliard Kč. Provozní zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA LIFO) dosáhl výše 2,5 miliardy Kč. Čistý zisk činil jednu miliardu Kč. V maloobchodním segmentu Unipetrol pokračoval v upevňování své vedoucí pozice v České republice a v rozvoji na Slovensku.

„Také ve třetím čtvrtletí jsme zaznamenali dobrý hospodářský výsledek. Byli jsme úspěšní ve velkoobchodním i maloobchodním prodeji. Vygenerovali jsme čistý zisk na úrovni jedné miliardy korun, a to i navzdory složité makroekonomické situaci. V maloobchodním segmentu pokračujeme v modernizaci čerpacích stanic Benzina. Bistry Stop Cafe je již vybaveno téměř 300 stanic. Pokračujeme také v expanzi na Slovensku, kde se chceme brzy stát jedním z klíčových hráčů,“ řekl Tomasz Wiatrak, generální ředitel skupiny Unipetrol.

Objem zpracované ropy činil 2,132 milionů tun. Prodejní objemy rafinérských produktů dosáhly výše 1,796 milionů tun a petrochemických produktů úrovně 429 tisíc tun. Investice ve třetím čtvrtletí dosáhly výše 1,4 mld. korun. Unipetrol pokračuje v modernizaci své sítě Benzina a expanzi občerstvovacího bistra Stop Cafe a připravuje ostré zahájení výroby na nové polyetylenové jednotce PE3.

V maloobchodním segmentu Unipetrol v Česku pod značkou Benzina provozoval ve třetím čtvrtletí 413 čerpacích stanic. Bistrem Stop Cafe vybavil dalších šestnáct čerpacích stanic. To je nyní dostupné již na 298 stanicích. Svůj tržní podíl z maloobchodního prodeje pohonných hmot v České republice navýšil na 24 %. Pokračoval také v expanzi na Slovensku. Koncem září získal povolení od Protimonopolního úřadu na Slovensku převzít dalších sedm čerpacích stanic, které nyní postupně uvádí do provozu.