Čtvrtek 25. dubna 2024| Svátek má Jiří| Zítra má svátek Oto | Gratulace - poslat SMS zdarma

V Pisárkách začala fungovat nová hala pro péči o tramvaje

19.8.2020

V Pisárkách začala fungovat nová hala pro péči o tramvaje

V Pisárkách začala fungovat nová hala, která umožní důkladnější péči o naše tramvaje. Na 130 vozů zde každý den po příjezdu projde očistou i kontrolou technického stavu kvalitněji a efektivněji, než tomu bylo doposud. Její výhodou jsou dva kryté kanály pro denní kontrolu podvozků tramvají, díky kterým bude odbavování vozů rychlejší.

Stavba je nejen funkční, ale zaujme i svým moderním vzhledem. Červený portál stavby odkazuje na základní barvu města Brna. Venkovní opláštění budovy je navrženo tak, aby tlumilo hluk projíždějících tramvají na lince 1. Tvoří jej 108 hliníkových pyramid, které díky perforaci odráží oproti běžné fasádě jen přibližně polovinu hluku. Logo DPMB umístěné na hale je v noci barevně podsvícené. Na hale si nelze nevšimnout velkého okna, které má plochu 129 metrů čtverečních a které architekti záměrně navrhli tak, aby lidé ve večerních a nočních hodinách mohli sledovat, jak se vozy připravují na další den.

Stavba nové haly je součástí modernizace vozovny Pisárky, během které dojde navíc k zastřešení prostoru mezi novou halou a stávající vozovnou. Tento prostor bude sloužit ke krytému stání tramvají a jejich ochraně před špatnými povětrnostními podmínkami. Dále projdou opravou prostory stávající vozovny, kam bude instalována nová portálová myčka tramvají.

Bližší informace na našem FB profilu.